3 uleiuri esențiale de folos în tratarea răcelilor

Uleiurile esențiale sunt esențe vegetale, obținute prin distilare cu vapori de apă, care conțin forța vitală a plantei din care provin, această forță vitală fiind în realitate responsabilă pentru efectele benefice asupra ființei. Uleiurile esențiale reprezintă, așadar, cea mai rapidă și eficientă metodă de a profita de beneficiile plantelor din care sunt extrase.

Acestea pot fi folosite atât intern, prin consumul a câteva picături cu o linguriță de miere, cât și extern, într-un masaj reconfortant, la o baie caldă, relaxantă şi aromată, sau în inhalaţii.

 

  • Uleiul de cimbru (Thymus Vulgaris)

Capture3

Ulei esențial obținut prin distilare cu vapori de apă din planta Thymus Vulgaris.
Acest ulei esențial acționează ca antiseptic intestinal, expectorant, carminativ și vermifug. Este indicat in tratarea bronșitei, laringitei, faringitei, cistitei cronice, colitei, parazitozei intestinale și infecțiilor urinare.
Contraindicat in hipertensiune.

Mod de administrare: Intern: 2-4 picaturi de ulei diluat in miere de 2-3 ori/zi.

 

  • Uleiul de eucalipt (Eucalyptus Globulus)

Capture2

Acest ulei esențial acționează ca antigripal, antiseptic, antiinflamator, emolient al cailor respiratorii, cicatrizant și antihelmintic. Este indicat în tratarea răcelii, sinuzitei, traheobronșitei, cefaleei, nevralgiei, herpesului, ulcerului și eliminarea paraziților intestinali.

Mod de administrare  Intern: 2-4 picaturi de ulei diluat in miere de 2-3 ori/zi.

Extern: bai 10 picaturi/cadă dizolvate într-un solvent (gel de dus, săpun lichid, spuma de baie), masaj 2-3 picaturi încorporate în ulei de masaj, aromoterapie 3-5 picături in 50 ml apă, inhalații cu 8 picături la 100 ml apă fierbinte.

 

  • Uleiul de cuișoare (Syzygium aromaticum)

Capture1

Acest ulei esențial acționează în cazul următoarelor afecțiuni: viroze respiratorii, sinuzite, bronșite, faringo-amigdalite, astm bronsic, pneumonie.

Mod de administrare  Intern: 1 picatura de 2-3 ori/zi, intr-o lingurita cu miere, timp de maxim 7 zile.

Extern: frictiuni (se foloseste numai diluat: 1 picatura la 100 ml ulei de baza, deoarece poate avea un efect iritant); aromaterapie (3-5 picaturi in lampa de aromaterapie).